Contraparts

 

A l’Índia (Mumbai)

SISTERS OF CHARITY OF ST. ANNE

La Comunitat de les Sisters of Charity of St. Anne, “Ankur Children’s Home” (Mira Road East) és una de les 57 comunitats que la Congregació té a l’Índia, i forma part de les prop de 300 que hi ha repartides per tot el món. Les Germanes de la Caritat de Santa Anna es dediquen a l'assistència a malalts, l'educació, el treball social o altres necessitats específiques; treballen especialment a països en vies de desenvolupament. Presents a l’Índia des de 1951, és el 1997 quan s’inaugura Ankur, centre modèlic situat a Thane, a la perifèria de Mumbai. Aquesta residència acull més de 200 nenes del carrer, la majoria òrfenes, sense distinció de religió, casta, comunitat o color, proporcionant-los educació, atenció mèdica i tot el que cal per al seu desenvolupament integral. Les Sisters of Charity d’Ankur, a més de portar la residència, també actuen en educació d’adults, programes d’alimentació, atenció sanitària, etcètera.

És contrapart nostra des del 2008. Actuacions amb les Sisters of Charity of St. Anne:

 • Programa de nutrició, combinat amb la promoció de l’escolarització, a l’slum de Ganeshnagar (Projecte actual).
 • Entrega d’un vehicle 4x4 destinat a emergències sanitàries i altres necessitats de trasllat salvant les deficiències del transport públic en aquestes zones (2009).
 • Programa diari de reforçament escolar, amb sis professors/es,  per a les nenes d’Ankur (2009-2012).
 • Cobertura de les despeses d’uniformes, d’equipament escolar i de trasllat des del centre a les diverses escoles, per a totes les nenes d’Ankur (2009-2012).
 • Seguint el model d’Ankur, el juny de 2010 Aasara va col·laborar per inaugurar la residència masculina Dilkhush a la població costera de Gorai, perifèria de Mumbai, i en subvenciona íntegrament les despeses d'educació i manteniment (Projecte actual).
 • Ambulatori mòbil per a atenció sanitària als slums de Mira Road (Projecte actual).

ASHADEEP ASSOCIATION

Ashadeep Association és un organització caritativa que, des del 1976, treballa als suburbis de l’oest de Mumbai per millorar la vida d’orfes, fills monoparentals, infants amb discapacitat i vídues que es troben particularment desfavorits i necessitats. Opera mitjançant 7 centres de dia on els nens i nenes reben alimentació, educació i vestits, però sense separar-los del seu entorn familiar. En els mateixos centres es desenvolupen altres activitats formatives i assistencials. El lema de l’associació és “Ray of hope” (raig d’esperança). La seva impulsora va ser la doctora alemanya Adelheid Hueffer, que ja el 1951 havia iniciat una trajectòria d’ajuda als desemparats a l’antiga Rhodèsia i a altres regions de l’Índia.

És contrapart nostra des del 2010. Actuacions amb Ashadeep Association:

 • Ambulatori mèdic en el centre de dia de l’slum de Dindoshi (Projecte actual).
 • Taller de costura per a adolescents de l’slum de Dindoshi (Projecte actual).
 • Projecte de suport integral a fills i filles de mares solteres o vídues de diversos slums (Projecte actual).

CHESHIRE HOME MUMBAI

The Leonard Cheshire Disability Global Alliance” és una xarxa de més de 200 organitzacions independents, distribuïdes per més de 50 països d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Europa, totes elles orientades al món de les persones amb discapacitat que no tenen mitjans, o amb prou feines algun mitjà, per ocupar-se d’elles mateixes. El propi fundador, el guardonat pilot britànic Leonard Cheshire, va establir a Mumbai la primera Casa (Home) situada fora del Regne Unit. Era l’any 1955 i es tractava del sisè projecte tant sols set anys desprès de posar en marxa la seva iniciativa. Cheshire Home Mumbai, aplica el que denominen “Programa de Rehabilitació Basat en la Comunitat” (Community Based Rehabilitation Programme – CBR) que cobreix les àrees temàtiques d’educació, accés a la salut i contribució als mitjans de vida.

És contrapart nostra des del 2011. Actuacions amb Cheshire Home Mumbai:

 • Projecte de rehabilitació de nens i nenes discapacitats físics i psíquics dels slums d’Andheri East (Projecte actual).

NOTA: Des del 2001 fins al 2013 també es va col·laborar amb la contrapart “original” AASARA TRUST MUMBAI, fundada l’any 1993 a la ciutat de Thane, prop de Mumbai, per atendre els street children que malvivien a les estacions de tren de la zona. Les actuacions amb Aasara Trust Mumbai queden recollides en l’apartat d’Actuacions anteriors.


A Senegal (Dakar)

ÉDUCATION SOLIDAIRE

L'Association Éducation Solidaire, constituïda l’any 2001, té com a objectiu donar suport a diversos projectes educatius que beneficiïn la població més desafavorida: escoles d'infantil, primària i secundària, centres de formació professional, residències d'estudiants i projectes d'educació en el lleure. Opera en tres zones geogràfiques del Senegal i atén cada curs a més de 2.000 infants i joves.

És contrapart nostra des del 2010. Actuacions amb Éducation Solidaire:

 • Beques per a alumnes de secundària del col·legi de Thiaroye, Dakar (Projecte actual).
 • Millora, sanejament i compactació del sol als patis del col·legi de Thiaroye (2013).
 • Construcció d'un segon edifici, per als alumnes de secundària, al col·legi de Thiaroye, Dakar (Projecte actual).

A Colòmbia (Medellín)

FUNDACIÓN EDUCATIVA CALASANZ

La Fundación Educativa Calasanz és una organització de caràcter privat, sense ànim de lucre, que dóna suport a la formació integral de nens, nenes i adolescents, especialment de sectors marginats de la població, a través de diverses obres i projectes. És una obra de l’Orde de les Escoles Píes o Escolapis i és part fonamental del compromís i responsabilitat social del Escolapis i Calasanz a Colòmbia. A la barriada del Alto de la Virgen de Medellín treballa amb voluntaris de l’Escola Pia pròxima i en col·laboració amb l’associació local Alma Atá.

És contrapart nostra des del 2008. Actuacions amb Fundación Educativa Calasanz:

 • Cofinançament del centre d’acolliment infantil de la Comunidad del Alto per a nens d’entre quatre i sis anys (2008).
 • Centre de dia “Estrellitas Calasancias” a la favela del Alto de la Virgen a Medellín (Projecte actual).
 • Projecte «Becarios del Alto de la Virgen» de beques de batxillerat i d’estudis universitaris per a 12 adolescents (Projecte actual).

A Esplugues del Llobregat i Horta - Barcelona

HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

L'Hospital Sant Joan de Déu és un hospital matern infantil de més de 150 anys d'antiguitat, pertanyent a l'Orde Hospitalari dels Germans de Sant Joan de Déu. L'HSJD és una ONG, concertada amb el sistema públic de salut de Catalunya que atén pacients de la comunitat, de les Balears i Andorra; per la seva especialització el centre atén nens de tot el país, derivats de les seves comunitats autònomes, així com a pacients internacionals.

PROiNFANTS inicia l’any 2020 un acord de col·laboració amb aquesta contrapart, cofinançant un programa de cirugia individual especialitzada per a nens i nenes provinents de països en vies de desenvolupament, amb l’objectiu d’oferir una sanitat de qualitat a infants que tenen un problema de salut, i que poden resoldre a Barcelona però no al seu país d’origen per manca de recursos econòmics.

FUNDACIÓ MAGONE

Al districte dHorta-Guinardó de Barcelona es troba la Fundació Magone, organització no lucrativa impulsada pels salesians Sant Jordi. La seva missió és oferir a infants i joves, especialment als més necessitats i des de l'educació, eines i capacitats que possibilitin el seu creixement personal i l’exercici de la seva ciutadania.

Des de 2017 PROiNFANTS col·labora amb el seu centre obert Martí-Codolar en un projecte, pioner a Catalunya, d'educació emocional personalitzada per a infants i joves dels barris de la Clota, el Carmel, la Teixonera i la Vall d'hebron.


A Salt - Girona

FUNDACIÓ SERVEI SOLIDARI

La Fundació Servei Solidari, entitat sense ànim de lucre ubicada a Barcelona, treballa a Salt (Girona) des del 1993 per la integració social, la formació i l’educació de col·lectius vulnerables, particularment infants i joves de barriades molt afectades per la immigració d’aquesta ciutat.

PROiNFANTS col·labora des de 2017 dotant un programa de beques infantils singulars al col·legi de primària de l’escola Pia de Salt, per a infants amb necessitats educatives especials.