Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

29 nov

Amy i Ndeye, becàries a l’escola Kalasans a Dakar

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 29.11.18

L’Amy i la seva germana Ndeye viuen a Thiaroye, a la població de Pikine, un barri a la perifèria de Dakar, a Senegal, i van a l’escola Kalasans al mateix barri.

L’Amy fa 3er de primària i la Ndeye 5è, i el seu rendiment escolar és molt bo.

Els seus pares, amb greus dificultats econòmiques, no poden pagar l’escola, per això elles es beneficien del programa de beques de PROINFANTS, que fan possible la seva escolarització.

Thiaroye és un barri suburbial “d’al·luvió” especialment degradat. La seva població ha crescut exponencialment en els últims anys com a conseqüència de la migració del camp a la ciutat. Ha crescut sense cap mena de planificació urbanística ni de serveis i amb una manca important d’escoles i de centres de formació per als joves.

Molta gent no té feina, estan en situació d’exclusió social i de manca d’oportunitats per sortir-se’n.

L’any 2004 la nostra contrapart local “Association Éducation Solidaire” va posar en marxa al barri “l’École Kalasans” de primària i secundària per escolaritzar els nois i noies que no tenien accés a l’escola pública.

A través del seu programa de beques, PROINFANTS fa possible que 21 nens i nenes, com l’Amy i la Ndeye, puguin seguir els seus estudis a l’escola Kalasans i rebre una educació de qualitat.

 

VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »