Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

04 set

CONDEMNADES A SER VIOLADES

Artículo de Actualitat PROiNFANTS on 04.09.15

Una noia jove de 23 anys i la seva germana de 15 han estat condemnades a ser violades .

Aquesta és la pena que se’ls imposa a conseqüència de que el seu germà va fugir amb una dona casada.

 

Fotografia de archivo

Fotografia de archivo

A Uttar Pradesh, al nord de l’Índia, un consell municipal ( format sols per homes), ha condemnat a Meenakshi  de 23 anys i a la seva germana de 15 anys a ser violades i com que amb això no en tenien prou i creien que la pena no era prou visible i publica, se les obliga a desfilar nues per la població.

Amb antelació de que s’executés la sentencia, les dues noies, varen fugir de la població, horroritzades sabent el que els esperava.

Quin podria ser el gran delicte comes?

El delicte no era altre que la fuga del seu germà amb una noia casada d’ una família d’ una casta superior. En concret una família Jat.

Els pares mostren la seva gran preocupació, ja que a l’ agost Meenakshi va sol·licitar protecció per a la seva família, al Tribunal Suprem per garantir que pugues tornar a la seva llar. Al mateix temps també mostren la seva gran preocupació per la seguretat de la noia que va fugir amb el seu germà i que al mateix temps confirmen que està embarassada..

El pare de les noies ha presentat una denuncia a la Comissió Nacional de Drets Humans i a la Comissió Nacional de les Castes Reconegudes. El Tribunal Suprem ha ordenat a les autoritats d’ Uttar Pradesh que responguin a la petició no mes tard del 15 de setembre. A conseqüència de tot plegat, i segons opina el seu germà, a partir de que van acudir al Tribunal Suprem, la gent del poble han adoptat un paper del tot agressiu amb ells i de marginació gradual.

A L’índia aquests consells municipals, són del tot habituals. Estan formats per homes grans que pertanyen a les castes mes dominants i marquen les normes de conducta i les relacions socials entre els ciutadans de les poblacions.

Els consells municipals no electes són encara habituals en molts llocs de l’Índia i acceptats per la major part de la població.

Al 2011 el Tribunal Suprem de l’Índia va afirmar que les sentències i els decrets d’aquests tribunals són del tot il·legals. Això a hores d’ara no ha servit per aturar fets com el comentat, i el més preocupant és el suport que tenen d’ una bona part de la població.

Per tot això i amb l’horror que té que sentir qualsevol ciutadà civilitzat, i l’ impotència que molts sentim de no poder fer alguna cosa, sols ens queda donar suport a tantes i tantes entitats que com Proinfants des de fa ja molts anys estan treballant per millorar les condicions

de vida de molts nens i nenes Indis , però sobre tot per facilitar la formació necessària perquè les noves generacions ja no acceptin els consells municipals i treballin per transformar la seva societat.Com sempre el remei és la educació, la formació i la capacitat per prendre decisions pròpies, i sobretot decisions no induïdes,

 

Frederic Callís i Casacuberta.

Vicepresident de Proinfants.

 

Enllaços recomanats:

Saber mes sobrel’estat de Uttar Pradesh……https://ca.wikipedia.org/wiki/Uttar_Pradesh

Saber mes sobre la casta dels Jat……https://es.wikipedia.org/wiki/Jat

No Comments »

Private