Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

10 jun

Diana González. Una historia d’èxit.

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 10.06.16

historia-vida1A la barriada de Alto de la Virgen. Medellín ( Colòmbia )

La Diana és una jove de 23 anys, que des del 2010, és va beneficiar del programa de “Becas para un futuro mejor” finançat per PROINFANTS, a la barriada de l’Alto de la Virgen a Medellín (Colòmbia), gestionat per la contrapart local Fundación Educativa Calasanz. Però el procés amb ella es va iniciar quan al 2005 es va engegar el programa per a infants de l’Alto de la Virgen, on també col·labora PROiNFANTS, llavors cursava 5è de primària, i se li va facilitar un reforç escolar…

Un exemple d’esforç personal a l’Alto de la Virgen (Medellín)

Gràcies al programa de beques va acabar el batxillerat; mare prematura que amb el suport també de la seva mare que li cuidava la filla de 3 anys, a finals de 2014 es va graduar com a Tècnica en Salut Pública en el CENSA. Al 2016 ha obtingut una doble titulació, ha culminat les pràctiques hospitalàries de Tècnica Auxiliar d’Infermeria i ha trobat feina.

En l’actualitat viu amb el seu marit, un jove del barri molt emprenedor i treballador, i amb els seus dos fills petits.

La Diana ha complert el seu somni, convertir-se en una gran professional de la salut i poder servir a la comunitat a través de la seva feina d’infermera, atenent les persones de la seva barriada i ajudant-les a millorar la seva salut a través dels seus consells.

Per a les joves del programa, la Diana és un exemple d’esforç personal i una gran mare i amiga…

historia-vida2La vida a la Comuna 13 de Medellín

L’assentament urbà de l’Alto de la Virgen es troba en una de les barriades de San Javier, també anomenada La Comuna 13, que són diverses muntanyes poblades per 19 barris on viuen entre 130.000 i 160.000 persones. La seva població prové en gran mesura de desplaçats i migrats de comunes d’altres regions veïnes, expulsats per grups armats al marge de la llei, que controlen els territoris.

La població té molt poques oportunitats de trobar feina, les activitats laborals es centren en: treballs temporals o per dies a la construcció, especialment els homes; fer de maquilants en empreses de confecció, homes i dones; reciclant, homes dones i de vegades tota la família; venda ambulant pels carrers, homes, dones i infants; netejar vidres dels cotxes, nens/es i joves; treballadores domèstiques, dones; empleades en bars, dones joves on també exerceixen la prostitució. Són feines sense garanties, sense contractes de treball, i on es viu del que s’aconsegueix cada dia (“El rebusque”). Davant d’aquesta situació molts joves des d’edats primerenques es vinculen o els obliguen a vincular-se als grups armats dedicats al microtràfic de drogues, robaments i l’extorsió.

historia-vida3Aquest projecte, que porta el nom de “Becas para un futuro mejor”, té com a objectiu assegurar que els adolescents becats, procedents del mateix Alto de la Virgen, completin el batxillerat i s’incorporin a fer estudis superiors (de tecnologia o de professionalització), evitant les “desercions escolars” freqüents en aquest entorn. Als deu estudiants receptors de la beca se’ls subvencionen els estudis i la manutenció. Està gestionat per la Fundación Educativa Calasanz, contrapart de PROiNFANTS.

<< VOLS COL·LABORAR? ARA POTS FER UN DONATIU >>

No Comments »