Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

26 abr

Aprenent a gestionar emocions i conflictes en el Centre Obert Martí Codolar de Barcelona

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 26.04.18

La Lídia és una adolescent que participa del servei de reforç escolar i atenció emocional becat per PROiNFANTS, al Centre Obert Martí Codolar d’Educació Social dels Salesians a Barcelona. Per una situació familiar molt complicada, la Lidia ha patit un greu desajust emocional. A través de teràpies individuals i de grup amb la psicòloga i en col·laboració amb l’equip educatiu del centre, ha tingut una evolució molt positiva, ha après a gestionar les seves emocions i a apoderar-se en la resolució de conflictes.

La Lídia va néixer a Barcelona. De pares andalusos, és filla única i té molt bona relació amb la seva mare que, per causes de salut, no pot treballar. El seu pare treballa en precari.

Des dels 9 anys assisteix al Centre Obert Martí Codolar, un centre de dia que realitza una tasca educativa fora del horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració de la personalitat i la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i esbarjo i que compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses. Està destinat a infants, adolescents i joves fins als 18 anys que es troben en una situació de risc o de desamparament, però que encara tenen capacitat per canviar aquesta situació sense haver de sortir del propi entorn. Es fa una tasca de prevenció i de reeducació.

El Centre Obert Martí Codolar, de la mà de PROINFANTS, és un centre pioner en tenir un servei d’ajut psicosocial a càrrec d’un psicòleg o psicòloga que opera des de la pròpia entitat, coordinada amb la xarxa de salut mental. El fet de tenir incorporats els professionals de la salut mental a la pròpia entitat fa possible donar una resposta integral als problemes des de la prevenció i que tant els educadors com els infants i joves visquin la intervenció d’aquests professionals amb molta més naturalitat. La Lídia és un exemple del que es pot aconseguir amb l’aplicació d’aquest programa.

Fotografies extretes de la Memòria d’activitats 2017 del Centre Obert Martí-Codolar

 

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU>>

 

tags: , , ,

No Comments »