Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

07 des

5 vides infantils recuperades a la residència permanent de PROiNFANTS a Mumbai.

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 07.12.16

Els nens de la residència permanent de Dilkush a Mumbai, procedeixen de les zones de barraques de Borivli, Bhayander i Uttan a Mumbai. Alguns, com en Bhusan, no tenen pare i la seva mare té la sida. En Bhusan és el nen més gran de la Llar i el més petit és en Raj que té 4 anys…

Raju, Sunny, Deepak, Suraj i Praful.

En Raj era un nen del carrer, als tres anys demanava almoina i dormia a l’entrada d’un Mac Donal’s. La gent se’n compadia i l’omplien d’hamburgueses. Sap sobreviure i segur que pot anar i tornar del centre de Mumbai sense cap problema.

Cada dia va a l’escola. El primer dia es va adormir però el segon dia ja era el manaire dels seus companys. És un nen que promet molt.

RAJU

Sóc en Raju. Vivia al poble amb els meus pares. El meu pare és un malalt mental i vam anar a viure amb un tiet , però com que érem una càrrega per a ell, vam anar a viure a un slum de Mumbai.

La meva mare no trobava feina. Ens van parlar de les Sisters of Charity que em van acollir. Jo llavors era molt petit. Ara estic a 8è. curs, m’agrada ballar, estudiar i estudiar anglès. Els meus professors estan molt contents de mi. Vull arribar a ser metge per a poder curar molta gent.

 

 

 

SUNNY

Vivia amb la meva família al carrer en una barraca. La meva mare volia que anés a l’escola però no podia ser perquè ella no tenia feina. Em van acollir a Dilkush i sóc feliç. Estic a 7è curs i m’encanta la llengua del meu país, l’hindi. A l’escola tinc bones notes.

 

 

 

 

 

DEEPAK

Vivíem al poble, però un dia un tiet meu va matar el meu germà per venjança i els meus pares tenien por que ens fes més mal, per això vam

anar a viure a Mumbai, però fins i tot aquí tenien por. La meva mare em va portar a Dilkush i va suplicar a les Sisters que m’acollissin. Estic a 6è curs. M’agrada cantar i vull ser pilot…. per anar ben lluny.

 

 

 

 

SURAJ

No tinc pares ,vivia amb la meva àvia que ven joguines pel carrer. Jo només sabia jugar i robar. Em van portar a Dilkush i estic molt content. Ara puc estudiar, jugar i tinc molts amics. Estic a 5è curs i m’agradaria ser policia.

 

 

 

 

 

 

PRAFUL

Sóc orfe de pare i la meva mare té sida. Vivíem prop de l’estació en una zona de barraques. Ara visc a Dilkush. M’agrada molt ballar. Estic a 4rt. curs i de gran vull ser metge.

 

 

 

 

 

 

DILKUSH, una residència per a infants del carrer i de les barraques a Mumbai.

PROiNFANTS promou, manté i finança la residència permanent Dilkush, gestionada per les Sisters of Charity of St. Anne, amb una capacitat de 50 nens entre els 6 i els 16 anys, que allotja les 24 hores aquest col·lectiu infantil, majoritàriament orfes.

PROiNFANTS finança íntegrament l’estada, alimentació, vestit, educació i material escolar dels nois, que així troben una “llar” on residir. Són nens abandonats, originalment street children que en el seu moment malvivien a les plataformes ferroviàries, o que venen de famílies profundament desestructurades, molt per sota del llindar de la pobresa, dels immensos slums del cinturó perifèric de Mumbai.

Gorai és un poblet en la part nord-occidental de l’illa de Salsette prop de Mumbai. Fins al 1980 Gorai era coneguda per les seves platges molt netes i plenes de palmeres. Amb l’augment de la contaminació als voltants de Mumbai, al mar d’Oman ja no s’hi pot banyar ningú però a Gorai, la platja està menys contaminada que les altres de Mumbai i els diumenges s’omple de famílies que van a passar-hi el dia amb els seus fills.

A Gorai encara et pots relaxar i GAUDIR de la seva calma en contrast amb el ritme de vida trepidant de la ciutat, just a l’altra banda del mar. Encara hi pots trobar carros de bous que segueixen fent el seu servei.

En aquesta gran platja, contemplant constantment el mar Arabigoesta, s’ha construït , amb el finançament de PROINFANTS , la “LLAR DILKUSH”. Està als afores del poble on viuen els pescadors anomenats “kolis” que tenen una cultura i un llenguatge propis i la majoria són cristians.

“Dilkush” vol dir “porta’m al cor” i realment, després de visitar el centre, t’emportes els nens ben endins del cor.

En aquesta zona costenera de Mumbai, els pobles estan molt a prop l’un de l’altre de manera que els nens de Dilkush van a tres escoles: a St. Joseph d’ Uttan, a St. Alosious de Gorai i a una escola Municipal. La Llar està tot el dia en plena activitat .

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »