Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

09 mar

Biviana i Jalcy, el somni d’una vida millor

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 09.03.17

La Biviana Marcela Castañeda de 20 anys va formar part, des de l’any 2012, del programa de “Becas para un futuro mejor”, finançat per PROiNFANTS.

El segon trimestre de 2016 va acabar els seus estudis de Gestió Empresarial y va començar els de Recursos Humans per completar la seva formació…

La Bibiana viu amb la seva mare i germanes en un barri proper a l’ “Alto de la Virgen”, on la van traslladar després de l’incendi que el 2010 va ho va devastar tot.

Jove emprenedora, compagina treball i estudis per poder ajudar econòmicament a la seva família.

Ella agraeix a PROiNFANTS i al programa “Becas para un futuro mejor” no tan sols el seu suport econòmic sinó també la formació humana i la possibilitat de creixement personal que ha rebut.

Ara vol transmetre aquesta experiència viscuda, a les seves germanes per animar-les a què continuïn estudiant i lluitin per aconseguir els seus somnis.

La Jalcy Ocampo té 26 anys, i també va formar part del programa finançat per PROiNFANTS “Becas para un futuro mejor”, des del 2009; això li va permetre poder acabar el batxillerat, estudiar el preuniversitari i, al novembre de 2010, ingressar a la Universitat.

Viu a l’”Alto de la Virgen”, a Medellin, amb els seus pares i els seus germans. De l’incendi de l’any 2010 només en va poder salvar la roba que duia posada i els seus papers d’ingrés a la Universitat pública d’Antioquia, la millor de la regió. Va aconseguir ingressar-hi, tot i la dificultat que això comportava (40.000 estudiants per a 4.000 places per semestre).

El primer semestre de 2016 la família va tenir dificultats econòmiques, per això va haver de compaginar els seus estudis amb el seu treball, de venedora primer i d’administrativa després, en un magatzem del centre de Medellin.

A l’agost de 2016, va acabar la carrera de ”Administracion en salud” i va seguir treballant al magatzem fins al mes de desembre del mateix any que va plegar per dedicar-se a buscar una altra feina mes adient amb els seus estudis.

Alto la Virgen

La Jalcy te un somni, que va molt mes enllà del seu potencial professional i humà, el somni de demostrar a la comunitat i a d’altres joves del barri que, a pesar de les dificultats econòmiques i socials, te’n pots sortir i si tu t’en surts altres com tu també ho aconseguiran.

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »