Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

10 gen

Un cens determina que uns 37.000 nens sobreviuen als carrers de Bombai



Artículo de PROiNFANTS on 10.01.14

El primer cens sobre nens del carrer dut a terme a Bombai ha determinat que un total de 37.059 menors sobreviuen als carrers d’aquesta metròpolis índia, i que un 25 % dels mateixos treballen o mendiguen, tal com va informar el diari local Estafis *of Índia.

“Vam engegar l’estudi davant l’escassetat de dades creïbles sobre els nens del carrer, la qual cosa porta al fet que siguin exclosos dels programes d’ajuda del Govern”, va assegurar l’acadèmic de l’Institut *Tata de Ciències Socials *Vijay *Raghavan, qui va liderar el cens.

D’acord amb l’estudi, realitzat entre novembre de 2012 i febrer de 2013, un 65% d’aquests nens viuen amb les seves famílies en campaments improvisats, mentre que, malgrat la percepció local, només un 2,5% es refugien en estacions de tren.

La resta s’acull en altres llocs.

L’estudi també va mostrar que a la capital financera de l’Índia aproximadament 10.000 d’aquests nens censats mendiguen o realitzen treballs com la venda de flors o periòdics o assumeixen ocupacions en llocs de menjar o construcció.

D’acord amb el cens, aquestes pràctiques de treball infantil porten, com a conseqüència, que un percentatge similar d’aquests nens, el 25 %, siguin analfabets.

D’altra banda, els investigadors van assegurar que un 15 % dels menors són addictes a drogues o a substàncies com la cola, i que el 40 % d’ells han estat testimonis d’algun tipus d’abús a altres menors.

El cens dels nens del carrer de Bombai dut a terme per l’Institut *Tata de Ciències Socials és el segon que es realitza en una ciutat índia, després del que va dur a terme en 2011 a la capital Nova Delhi l’ONG internacional *Save *the *Children.

En aquest estudi van comptabilitzar 51.000 nens del carrer a Nova Delhi, el 36 % dels quals vivien amb les seves famílies als carrers, un 29 % retornaven a les seves llars després del treball i un 28 % estaven sols sense protecció d’un adult. El 7% restant no va ser especificat.

Font: ABC

No Comments »