Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

10 gen

Karthik Chettiar. La petita historia de vida d’un nen de 2 anys a Mumbai.

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 10.01.17

Karthik Chettiar tenia 2 anys i 4 mesos i pesava menys de 4 Kg. quan la seva mare, al 2011, el va portar a l’Ambulatori d’Ashadeep…

 

El Karthik viu a l’slum de Dindoshi a Mumbai, va néixer en una família molt pobra. És el petit de tres germans, el pare és alcohòlic i la mare, molt jove, pateix desnutrició. Quan va néixer li van diagnosticar paràlisi cerebral, però era un diagnòstic equivocat.

El metge de l’ambulatori finançat per PROiNFANTS al centre de la contrapart a l’slum, el Dr. Parthasarathy el va visitar, va diagnosticar-li desnutrició i el Centre li va proporcionar immediatament els medicaments, la llet i els nutrients que requeria el tractament que la seva mare no li podia comprar. Actualment el Karthik té el pes corresponent a la seva edat.

Ambulatori mèdic a l’slum de Dindoshi, Mumbai (ÍNDIA).

Mumbai, capital de l’estat de Maharashtra, a l’Índia, està situat a l’oest del país a la vora del Mar Aràbic. La ciutat compta amb una població de més de 20 milions d’habitants i està dividida en diferents barris. El projecte de l’ambulatori mèdic es duu a terme al slum de Dindoshi, que forma part del barri de Andheri East.

Els slums es caracteritzen per ser barris de barraques sense serveis bàsics d’aigua i sanejament i això provoca greus problemes de salut als seus habitants. La població del barri sofreix freqüents episodis de febre, diarrees, malalties dermatològiques, etc. i no reben cap atenció mèdica ja que no compten amb un sistema de salut públic i la seva situació de pobresa extrema no els permet l’accés a serveis d’atenció privats.

Només disposen de l’assistència sanitària que els proporciona l’ambulatori finançat per PROINFANTS on un equip format per un metge i una assistent social, contractats per donar aquest servei, atén i proporciona medicació gratuïtament una mitjana de 150 persones a l’any entre nens i adults.

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »