Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

13 jun

La vida de la Zoya Eazas a l’slum de Ganeshnagar a Mumbai

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 13.06.17


Sóc la Zoya Eazas Sheikh, tinc 9 anys, estudio segon curs.

Vaig a l’escola gràcies al projecte de nutrició i educació de Ganeshnagar.
Tinc tres germanes i el pare ens va abandonar per no tornar mai més…

 

Com es viu el programa de nutrició i escolarització

A casa nostra no hi va haver mai pau. Els pares es barallaven molt i nosaltres teníem molta por. Quan el pare va marxar, la mare no ens podia mantenir i va donar la nostra germana gran en adopció. Una altra germana la van acollir a l’orfanat Ankur Children’s Home de les Sisters of charity.

Jo visc amb la meva mare, vaig a l’escola a les 7 del matí i torno al migdia, llavors la mare ens deixa a la meva germana i a mi a l’habitació de la barraca i se’n va a treballar. Rebem la llet, l’arròs i els ous que, gràcies a PROiNFANTS, les germanes distribueixen a la cabina de Ganeshnagar i així podem menjar alguna cosa cada dia. Per a rebre l’alimentació tenim que justificar l’assistència a l’escola que també financia PROiNFANTS.

Com vincular l’alimentació i l’educació a l’Índia

L´Índia és un dels vuit països amb l’índex d’analfabetisme més gran del món. Dels 793 milion d’adults analfabets que hi ha al món, l’Índia en té 287 milions, el 37% del total.

La malnutrició és una emergència silenciosa i és un dels desafiaments més grans del desenvolupament humà de l’Índia. Tot i que aquest país ha experimentat un sòlid creixement econòmic en els últims 20 anys, la malnutrició dels nens i nenes menors de 5 anys segueix essent una de les més altes del món.

La manca d’aliments afecta les possibilitats de supervivència dels nens, augmenta la seva propensió a posar-se malats, redueix la seva capacitat d’aprenentatge, incrementa les possibilitats d’abandonar l’escola abans d’hora i disminueix la seva productivitat en la vida adulta.

Amb el Projecte Nutritiu Educacional que duu a terme la nostra contrapart Sisters of Charity of St. Anne (ANKUR) gràcies al finançament de PROiNFANTS, cada matí un centenar de nens i nenes de 6 a 14 anys del slum de Ganeshnagar, districte de Thane, Mumbai, estat de Maharashstra, Índia, acudeixen a la cabina on poden recollir una ració alimentària diària- consistent en 150 ml de llet, dos ous a més d’un sac d’arròs i galetes per a tota la setmana- a canvi que les seves famílies es comprometin a portar-los a l’escola pública. El professor ha de confirmar l’assistència dels nens i nenes a classe firmant cada dia a la casella corresponent de la cartilla anual que els proporcionem.

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »