Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

11 oct

L’Aisatu Samura, un puntal per a les nenes de la seva comunitat a l’Escola Pia de Salt

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 11.10.19

Historia_vida

L’Aisatu és una nena de 9 anys, i al desembre en farà 10. És la més gran de quatre germans (Aisatu, Mohamed, Mussa i Kadija), tots nascuts a Salt i escolaritzats a la mateixa escola (l’Escola Pia), menys la petita que encara no té edat d’escolarització.

Cursa cinquè de primària, està becada per PROiNFANTS des de fa dos anys, i representa una font d’esperança per als altres infants de l’escola i per a la inclusió de la seva comunitat.

 

L’Aisatu és membre d’una família provinent del continent africà. El seu pare treballava, però arran de les seqüeles d’un ictus el van acomiadar, i per això la situació econòmica de la família és bastant precària.

La nena ha crescut amb uns patrons de vida femenina típics del seu país, el seu potencial intel·lectual i humà és molt esperançador, fet que l’ajudarà a millorar la seva posició en l’entorn més proper i es creu que serà un puntal, a la seva comunitat, per anar introduint canvis culturals que ajudin a reconèixer els drets de les dones i eliminar estereotips.

A PROiNFANTS, per tercer any consecutiu renovem la col·laboració amb la Fundació Servei Soildari, donant continuïtat al programa de beques per a infants de 3 a 9 anys amb necessitats educatives especials a l’escola Pia de Salt (Girona).

L’objectiu principal és seguir oferint una educació integral a tots els alumnes amb necessitats especials derivades de les greus situacions socioeconòmiques o socioculturals en les que es troben, fomentant la normalització i la inclusió dels infants i les seves famílies en un entorn adequat a les seves edats, necessitats i característiques, incidint també en la reducció de la segregació escolar que es produeix a Salt.

VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »