Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

22 set

Mònica Marcela compleix el seu somni de graduar-se a la Universitat

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 22.09.17

La Mònica Marcela va néixer al municipi de San Carlos, Antioquia (Colòmbia) en una família de pagesos. El seu pare va “desaparèixer”, víctima de la violència. Quan tenia 10 anys va anar a viure a Medellín, a l’assentament irregular de l’“Alto de la Virgen” amb la seva mare i les seves germanes. La seva il·lusió era poder anar a la Universitat i treballar per ajudar la seva família i els joves del seu barri. 

La població de l’“Alto de la Virgen”, una de les 19 barriades irregulars de Medellín, té una població superior a 100.000 persones, que prové en gran mesura de desplaçats i migrats d’altres comunes i regions afectades per l’interminable conflicte armat al país.

La mare de la Mònica es va posar a treballar en el servei domèstic però amb el seu sou no podia pagar els estudis de la seva filla, per això, a través de la nostra contrapart local, la Fundación Educativa Calasanz, l’any 2002 va entrar a formar part del projecte finançat per PROiNFANTS “Becas para un futuromejor”, que dóna suport econòmic i acompanya els joves de l’“Alto de la Virgen” perquè completin el batxillerat i s’incorporin a fer estudis superiors.

Al juliol de l’any 2009 la Mònica es va matricular a la Universitat i el 25 d’agost de 2017 es va llicenciar en “Administración en salud” per la Universitat d’Antioquia (Medellín- Colòmbia).

La Mònica ha pogut fer realitat el seu somni i el de la seva mare. Podrà treballar en el que li agrada, guanyar un sou digne i col·laborar en l’educació dels joves de la seva comunitat.

No Comments »