Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

24 nov

Una beca especial per a una família de Mumbai (Índia) en situació extrema

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 24.11.17

Stephen és un noi de 19 anys que somia i s’esforça per poder acabar els estudis i poder treballar per guanyar-se la vida i atendre la seva mare i la seva germana Marian, de 18 anys, greument malaltes…

Els pares del Stephen i la Marian es van casar molt joves i van ser refusats per les seves famílies a causa de ser de diferent religió. Quan ja tenien dos fills, el pare va perdre la feina, va esdevenir alcohòlic i va morir als 32 anys. La família es va quedar a la misèria i ara viuen al “slum” d’AndheriWest de Mumbai.

La Marian i la seva mare estan malaltes d’ AIDS. La mare treballa fent feines per les cases i Stephen ho fa en un hotel amb un contracte a temps parcial cobrant un petit sou.

Reben ajuda de diversesorganitzacions de Benestar social, però tot i amb això, a causa de la desnutrició, Stephen té l’aspecte d’un noi de 12 anys i la Marian d’una nena de 10. La salut de la mare i la de la Marian va empitjorant.

Des del 2010, l’educació del Stephen i la Marian està finançada pel programa de beques de PROINFANTS, això permetrà que Stephen pugui acabar el curs de Gestió d’hotels que ara estudia. La Marian està a la Universitat de Junior College estudiant Arts.

Les despeses mèdiques de la mare i de la Marian van augmentant a mida que avança la malaltia, però elles i Stephen lluiten per seguir treballant i estudiant per aconseguir una vida millor.

L’accés a l’educació a l’Índia

L’Índia és un dels països amb un major índex d’analfabetisme.Dels 793 milions d’adults analfabets que hi ha al món, l’Índia en té 287 milions, el 37% del total.

Mumbai és la capital comercial de l’Índia amb una població, al 2014, només en el nucli central de la ciutat, sense comptarl’àrea metropolitana, de 13 milions de persones,dels quals un 72% estan vivint als slums,és a dir 9,4 milions i d’aquests uns 3,5 milions serien nens i adolescents de menys de 13 anys.

En acabar l’escolarització pública obligatòria als 16-18 anys, la immensa majoria dels alumnes i les alumnes no poden continuar el seu procés educatiu de formació professional i menys encara universitari.
El destí de la majoria és treballar,si ho aconsegueixen, d’aprenents o de peons. Aquestes feines comporten una singular explotació dels acabats d’incorporar, i més si provenen dels slums.

PROINFANTS beca a través de la contrapartMacarism Group, amb anys d’experiència educativa,  un grup de nois i noies adolescents sense cap poder adquisitiu. El programa “Outreach” consisteix en cobrir les despeses de matrícula, l’equipament, el menjar i el desplaçament dels alumnes en el tram d’escolarització voluntària que, en escoles concertades, els permet obtenir el batxillerat i que, altrament, es veurien obligats a buscar tota mena de feines per subsistir als slums.

<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU

No Comments »