Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

19 set

Del Marroc a Salt en busca de noves oportunitats

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 19.09.18

L’Abdelmounim Bakhi i la seva germana Malak van néixer al Marroc. Quan eren molt petits els seus pares van decidir deixar el seu país per la manca d’oportunitats econòmiques.

Van arribar a Salt i el curs 2013-14 els nens van començar a anar a l’Escola Pia, on ara cursen 3r i 2n de primària respectivament. Després de moltes vicissituds, la situació econòmica dels pares encara és precària però pares i nens s’han integrat plenament a l’ escola i són un model de col·laboració i respecte.

El procés d’integració dels pares de l’Abdelmounim i la Malak des que van arribar a Salt ha estat molt complex, per les dificultats de trobar vivenda i feina. De fet el pare va arribar a incorporar-se a una feina estable però malauradament va acabar fent fallida i van perdre els seus estalvis per causa d’una estafa en el primer pis de lloguer. Ara, amb feines precàries intenten recuperar l’estabilitat.

Els nens s’han adaptat ràpidament a l’escola, tenen bon nivell d’aprenentatge i molt bona actitud, amb el suport dels seus pares que sempre han estat molt responsables i col·laboradors. Participen en les activitats i festes de l’escola. Són un exemple d’integració i respecte.

Beques a Salt per reduir la segregació escolar

Salt té la renda més baixa dels municipis gironins i el 37% de la seva població és d’origen estranger. La taxa d’atur voreja el 22% (6 punts més que la mitjana catalana) i quasi la meitat dels joves de 25 anys no disposen de qualificació ni feina estable. L’alt percentatge d’immigració ha provocat un alt nivell de segregació a nivell escolar, ja que la població autòctona escull les escoles privades i concertades mentre que les escoles públiques s’emplenen de famílies migrades.

En aquest context, PROiNFANTS impulsa des de l’any 2017 un programa educatiu a l’escola Pia en col·laboració amb la Fundació Servei Solidari, que consisteix en becar 8 infants amb dificultats educatives especials provinents de famílies amb baixos recursos que no poden pagar el cost de l’escola. L’objectiu és oferir una educació integral i de qualitat als infants en situació vulnerable, fomentar la interculturalitat i reduir l’elevada segregació entre els alumnes.

 

VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>

No Comments »